Compartir

27-06-2016

Música i molt més en escena

L’Escenari Obert de la Bassa tornarà a ser el millor acompanyament dels sopars. Diferents propostes hi aniran desfilant entre les 20.00 h i les 22.00 h amb una especial atenció aquest any a la música. Hi haurà també exhibicions d’arts marcials, tallers i espectacles de dansa. A més, l’esperit del Festival Nits s’escamparà per altres espais de la ciutat, amb diverses activitats a la Biblioteca Joan Triadú i a la Jazz Cava.

S’han programat tres concerts a la Bassa. Els primers en pujar a l’escenari seran la banda de J-Rock White Noise, que el dimarts 12 de juliol presentarà oficialment el seu segon disc coincidint amb la inauguració del certamen. L’endemà Jin Jin Chen acostarà al públic del Festival Nits un recull de cançons de la Xina. I dimecres serà el torn dels napalesos Pemba Chhoti Sherpa, Ajaye Lopchan i Reshu Lopchan.

I encara un quart concert, aquest amb reminiscències asiàtiques i a la Jazz Cava. L’any que debuta la Ruta Marco Polo al festival, creuant occident i orient sense manies, el concert mestís de Guillem Roma i la Camping Band Orchestra no podia faltar.

Amb tanta música no és estrany que ens entrin ganes de ballar. La projecció del film Bejing Carmen ens dóna l’excusa perfecte per pujar a l’Escenari Obert una proposta inèdita: una mostra de ball flamenc a càrrec de l’artista vigatana Aina Núñez amb referències al mite de Carmen i a les cultures orientals.

I parlant de fusions, ballarem també amb un espectacle de dansa oriental de la mà de Dansara, que fusiona la dansa índia amb estils i disciplines d’altres llocs obtenint com a resultat un projecte intercultural enriquidor i diferent.

Un altre clàssic de les Nits són les exhibicions d’arts marcials. Per l’escenari de la Bassa passaran diverses escoles i estils d’aquests arts encaminats a la defensa personal o la millora de la salut i el desenvolupament personal. Hi haurà una exhibició combinada de karate i jiu jitsu, una altre de taekwondo a càrrec de Taekwondo Amiro Vic i els alumnes de L’Indret ens mostraran els beneficis del tai-txi-xuan.

També hi ha un munt de propostes en forma de tallers. Un de danses Bollywood per a nenes i nens de totes les edats a càrrec de l’Estudi Varali. Un taller i enlairament d’estels nepalesos a càrrec d’Avi Dada i cada migdia al Cinema Vigatà, després de les sessions infantils, el que vulgui podrà confeccionar el seu propi i desllenguat Hikari amb l’Estudi Xevidom.

Els més menuts no es quedaran sense el seu espectacle. Rondallaire portarà a la Biblioteca Joan Triadú l’adaptació amb titelles, llums i ombres i música de la història de com Issun Boshi, el nen més petit vist mai, obre les ales i emprèn un viatge per conèixer el món.

I en una edició dedicada al Japó no podia faltar-hi una exposició de Maneki-nekos. Setze artistes han rebut l’encàrrec de pintar una escultura del gat de la sort seguint el moviment cultural i artístic dels Art Toys originat a Hong Kong. Les mirades plàstiques d’aquests creadors o col·lectius s’han plasmat a Do Da Cat.

Compartir