Compartir

15-07-2016

Nepal vesteix Vic amb les seves danses, colors i estil

La seu de Creacció va acollir la segona de les Jornades Empresarials Horitzó Àsia, dedicada al Japó, un dels mercats més exigents en l’àmbit asiàtic i mundial. A través d’una taula rodona es va tractar com la confiança i el prestigi són dels requisits essencials per a les empreses catalanes que hi volen participar i aprofitar aquesta nova oportunitat.

110_8575

Japó va tornar a fer aparició dins de les activitats amb un taller de cal·ligrafia japonesa a càrrec de Mihoko Ono, pintora i poetessa que ens va visitar des de Tòquio. Un art amb molts anys d’història i que a través dels seus caràcters, la gent assistent va poder conèixer i endinsar-se una mica més en la seva cultura.

 

_MG_6430

La tarda va passar amb les projeccions de diverses pel·lícules com Sunakali, amb la direcció i guió de  Bhojraj Bhat, que presenta a una nena apassionada pel futbol. Una història d’esforç i superació a través de les noies d’una zona molt empobrida de l’Himàlaia i en la cerca del seu somni per a practicar esport i participar el campionat nacional. La pel·lícula va comptar amb un interessant debat posterior al voltant dels valors de l'esport.

_MG_6424

La Bassa dels Hermanos va aplegar altres activitats com un taller de fabricació i enlairament d’estels nepalesos de tots colors. Els nens van ser els principals fans, fent volar els estels per tota la bassa, gaudint amb una rialla mentre anaven corrent d’un cantó a un altre. Pemba Chhoti va oferir un concert que es va combinar amb balls i danses tradicionals del Nepal.

_MG_6468

 

_MG_6524

El sopar nepalès va comptar amb nombrosos assistents que volien tastar plats preparats amb arròs, llenties, pollastre amb verdures al curri i un deliciós iogurt amb fruites. La comunitat nepalesa de Taradell va estar l’encarregada de tornar-nos a fer viure aquesta fantàstica nit que repeteix després d’ara fa set anys quan ens van visitar a les nits.

 

 

_MG_6543

Més tard el director del film Serhhak, Rajan Kathet, va pujar a l’escenari per dirigir unes paraules als assistents del festival i que volien gaudir de la pel·lícula. Un film romàntic que mostra la bellesa de la zona del Nepal i que explica com un jove idealista vol acostar la seva experiència de la modernitat viscuda a la gran ciutat. Un fet complicat, ja que la vida no és fàcil en un poble remot com el que és procedent. Com sempre, la gent va respondre bé amb una assistència que va omplir la majoria dels llocs a la bassa per aquesta tercera nit. Finalment la jornada va acabar amb un genial concert de Guillem Roma a  la Jazz Cava de Vic, tot versionant cançons d'anime, sèries i cultura japonesa i asiàtica. La gent va omplir la petita sala com si d'un concert dels Beatles es tracés. Cançons com "Vull viure d'aventures" de Bola de Drac, Doraemon, Heidi o altres, van fer cantar als assistents d'un concert que compleix i dóna la benvinguda a les Nits del cap de setmana.

Eloi Sabater
@eloisabater

_MG_6561

Podeu veure un resum d'imatges de la jornada a l'apartat Nits en Imatges

Compartir