Compartir

Kamen Rider ZO + Kamen Rider J

FITXA

Sinopsi

Kamen Rider és un dels referents indiscutibles dels superherois al Japó. Sí, sembla que a occident molta gent coneix més Ultraman, i no sap de l’existència d’aquest altre superheroi. Ara bé, al Japó són rivals i sovint Kamen Rider ha arribat a superar el seu company amb tendència al gegantisme.

Però anem una mica enrere, al 3 d’abril de 1971, a la televisió japonesa hi va aparèixer un personatge que heretava moltes coses del primer superheroi televisiu japonès, Gekko Kamen, i del manga Cyborg 009, un títol firmat per Ishinomori Shotaro, el rei del manga, que posteriorment va ser el responsable de concebre i dissenyar el món de Kamen Rider. Enguany celebrem el 50è aniversari de la seva aparició televisiva, que va anar acompanyada també d’un fabulós manga d’acció sense concessions. Però el camí d’aquest heroi no ha estat fàcil. Tot i que va començar amb un gran èxit al llarg dels setanta i que va suposar un boom espectacular de nous superherois a la TV, la sèrie va començara perdre el favor del públic. Als anys 90 es va intentar reviure la franquícia amb un gir més fosc i adult, dirigint-se en primera instància al fan nostàlgic. I així és com van aparèixer Kamen Rider ZO i Kamen Rider J, els dos projectes de Keita Amemiya que s’han convertit en merescudes pel·lícules de culte.

Malgrat el tímid impacte d’aquestes dues magnífiques entregues, Kamen Rider insistiria a tornar com a sèrie televisiva l’any 2000, i ho faria amb un èxit sorprenent i incontestable. Des d’aleshores no ha deixat d’emetre’s cada diumenge al matí a Asahi TV. Kamen Rider passa per un bon moment, i ara vol fer el seu Rider Jump per donar-se a conèixer fora del Japó. Henshin!