Compartir

21-05-2020

Presentació Festival Nits 2020

L’edició d’aquest any del Festival Nits de cinema oriental es presenta com un repte a causa de les circumstàncies que estem vivint. No obstant això, apostem per un festival amb un format el més semblant possible a l’original perquè creiem que forma part de la nostra identitat. L’esperit popular i participatiu del festival Nits és ben viu tot i que segurament ens tocarà fer alguns malabarismes. Així doncs, el festival es mantindrà de forma presencial a la Bassa dels Germans Maristes, més coneguda com La Bassa dels Hermanos i al cinema Vigatà amb la passió i il·lusió de sempre, però prenent les mesures de seguretat necessàries.

IMATGE 2020

El nostre gat de la sort, Maneki Neko, fa equilibris que fa amb platerets xinesos, però sense perdre mai el somriure i la bona forma. És precisament això el que el festival pretén demostrar amb aquesta nova edició adapta da a la circumstàncies. Els autors d’aquesta imatge són l’il·lustrador Xevidom i l’estudi Disseny Partee.

El festival d’aquest any se celebrarà del 23 al 26 de juliol, menys dies però amb una programació molt completa que combinarà les grans superproduccions de cinema comercial de qualitat amb el cinema independent més personal.

 

PEL·LÍCULA INAUGURAL

ENTER THE FAT DRAGON (2020)

Aquesta producció de Hong Kong està protagonitzada per un Donnie Yen de molt de pes i barreja comèdia i arts marcials. És un film ple d’enginy i unes coreografies marcials espectaculars. Qui us ha dit que aquest estiu no viatjarem? Acompanyarem en Donnie a Tòquio. 

PRIMERS AVANÇAMENTS

ENTER THE FAT DRAGON (1978)

La pel·lícula inaugural d’enguany agafa el títol i alguns elements argumentals del títol del 1978, dirigit i protagonitzat pel gran Sammo Hung, en què homenatjava l’admirat Bruce Lee. El festival aprofitarà per projectar, en una còpia restaurada, aquest clàssic del cine de Hong Kong de la vella escola.

CHANGFENG TOWN (2019)

Però no només d'arts marcials viu l'aficionat al cinema asiàtic. Al festival també hi podreu descobrir algunes joies més autorals, com per exemple Changfeng town, una delicada pel·lícula xinesa, signada per la jove directora Wang Jing, que seguint la premissa de Li Jingxiang amb la premiada Spring Sparrow de la passada edició, ens proposa un altre viatge ple de nostàlgia i sensibilitat a la Xina dels anys 80.

SONCHIRIYA (2019)

Una de les cinematografies destacades cada any al Festival Nits és l'Índia. La Bassa i el Vigatà es tornaran a omplir, respectant les distàncies, dels colors i músiques de Bollywood, però, com vam fer la passada edició amb Andhadhun, també descobrirem un film de gènere impactant. L’any 1970, als barrancs de Chambal, un grup de rebels capitanejats per Man Singh escapen de la policia però una trobada inesperada els farà canviar el transcurs de la història. Es tracta d’un un western agressiu, tens i imprevisible.

Compartir