Compartir

24-07-2022

‘Red Post on Escher Street’ guanya el premi del Jurat i ‘I am what I am’ els del públic i de la Crítica

La cinta japonesa Red Post on Escher Street, de Sion Sono, ha estat la guanyadora del premi del Jurat de la 19a edició del Festival Nits de cinema oriental de Vic, que des de dimarts i fins a aquest diumenge omple la capital osonenca de produccions fílmiques del continent asiàtic. El film, que entrecreua les històries personals de diferents personatges units pel rodatge d’una pel·lícula, s’ha pogut veure per primer cop a l’Estat en el marc del certamen. El jurat, format per la il·lustradora Júlia Olivella, pel director de cinema catalano-taiwanès Albert Ventura i per l’actor indi Kandarp Mehta, ha destacat que el film combina “tots els ingredients necessaris: entreteniment, qualitat artística i una història que emociona, al servei d’un missatge clar de complicitat amb l’espectador”.

El Jurat també ha decidit atorgar una menció especial al documental hongkonguès Kung Fu Stuntmen, de Wei Junzi, un recorregut nostàlgic pel cinema d’acció de Hong Kong de les dècades dels 60 als 90 del segle passat a través dels ulls dels actors especialistes que rodaven les espectaculars i sovint perilloses escenes més vibrants dels films. El Jurat ha volgut “posar en valor les persones que s’han jugat la vida per entretenir-nos en les pel·lícules de kung fu”.

La resta del palmarès l’ha completat la cinta d’animació xinesa I am what I am, que ha fet un doblet després d’aconseguir el premi del públic Gat de la Sort i el premi de la Crítica. A banda, el veterà actor coreà Casanova Wong, icona del cinema d’arts marcials, ha rebut presencialment el gran premi Honorífic del Festival. Wong ha estat el protagonista d’una de les jornades del certamen amb la projecció de la premiere internacional Tiger’s Trigger, el seu últim treball, i del clàssic de kungfú Warriors Two a la Bassa dels Hermanos. També ha assistit al festival l’actriu Anna Nagasaki, protagonista d’una altra de las cintes projectades, la japonesa ‘Holy mother, mostra de terror reivindicatiu.

La dinovena edició del Festival Nits de cinema oriental de Vic acaba aquest diumenge amb la projecció de la súper producció índia RRR que enfronta dos revolucionaris amb les tropes angleses durant els anys 20 del segle passat. És la cinta més cara i més vista de la història del cinema indi.

Clouran, així, sis dies de cinema en què s’han pogut veure 45 pel·lícules, de les quals més de la meitat han estat estrenes, tres d’àmbit mundial. Els escenaris del Teatre Atlàntida, la Bassa dels Hermanos -seu dels sopars temàtics que cada nit han amenitzat la sessió de les deu amb un viatge gastronòmic al país de la pel·lícula que es projectava-, el Casino i l’espai ETC han convertit Vic en una cita imprescindible dels aficionats al cinema oriental.

Compartir