Compartir

26-07-2020

SHEEP WITHOUT A SHEPHERD, GRAN GUANYADORA DEL FESNITS 2020

La 17a edició del Festival Nits de cinema oriental de Vic arriba a la seva fi, i amb l’última pel·lícula s’entreguen també els premis que atorguen el públic, la crítica i el jurat d’aquest any. Enguany, tots tres premis han anat a parar al Thriller xinès Sheep Without a Shepherd.

Premi del jurat

Oriol Estrada, Ivet Castelo i Lucía Alemany, jurat d’aquesta edició, han decidit atorgar el Premi del jurat a Sheep Without a Shepherd “pel seu atreviment, valentia temàtica i la contundència amb la que aposta per la transformació social. Per la precisió del seu guió i el ritme de la narrativa que atrapa al llarg de tot el metratge, el carisma dels personatges i la seva excel·lent interpretació, per la maduresa del to i la posada en escena i per posar en valor la cultura cinematogràfica”.

A banda d’això, Friend Zone ha estat reconeguda pel jurat amb una menció especial per la seva frescor i actualitat, l’originalitat de les escenes, la veritat darrere els personatges i la forma en què resol la seva relació: “aquesta pel·lícula ens ha reconciliat amb el gènere de la comèdia romàntica”.

Públic i crítica

Per la seva banda, la premsa acreditada al festival i el públic coincideixen amb el jurat i considera que la millor pel·lícula del festival ha estat Sheep Without a Shepherd, de manera que esdevé la gran vencedora d’aquesta edició del Festival Nits.

Sam Quah dirigeix amb destresa aquest remake del film indi Drishyam. A ritme de thriller intens i intel·ligent, la pel·lícula explica la història d’una família xinesa resident a Tailàndia que porta una vida senzilla però feliç. Un dia, però, la filla gran és víctima d’una agressió en un campament d’estudiants i a partir d’aquí comença una espiral d’accidents, mentides i sospites, acompanyada d’una investigació policial.

Compartir