Compartir

17-07-2016

The Mohican Comes Home, Old Stone i Ip Man3

El Festival Nits de cinema oriental de Vic ha tancat aquest diumenge la seva edició número 13 donant a conèixer el palmarès, que enguany passava d'un a tres premis. Al guardó Gat de la Sort per votació popular s'hi han sumat els premis del Jurat i el de la Crítica. Les triomfadores han estat l'agredolça comèdia generacional japonesa The Mohican Comes Home, Premi del Jurat, el drama social xinès que s'acaba transformant en thriller psicològic Old Stone, Premi de la Crítica, i la tercera entrega de la història del mestre de Bruce Lee, Ip Man 3, que ha seduït al públic del certamen.

El podi és un reflex del leitmotiv de la programació: acostar produccions cinematogràfiques de diferents països asiàtics en un ventall de gèneres i estils que combina les estrenes més sonades de l'últim any amb cintes independents, d'autor i sovint més compromeses com pot ser Old Stone, una crítica als serveis públics xinesos que va ser prohibida al Festival de cinema de Hong Kong.

El jurat del Festival Nits 2016, format pels directors Reji Hosino i Kyu-jun Cho, ha valorat de The Mohican Comes Home la seva posada en escena tranquil·la i expressiva, amb una delicada narrativa. Consideren també que és una pel·lícula que vol agradar al públic sense trair el seu esperit autoral. En definitiva, diuen, un film ideal per a un certamen com el Festival Nits.

La programació cinematogràfica del festival té un baròmetre ideal: el públic. A través de les butlletes de votació popular, el festival pot saber el grau de satisfacció dels assistents. En l'edició d'enguany, s'ha de dir que el Premi Gat de la Sort ha estat molt renyit ja que no hi ha cap pel·lícula de la secció oficial per sota d'una nota de 3 sobre 5. Finalment s'ha imposat Ip Man 3 per davant de 24 i Baaghi, les sempre esperades superproduccions índies.

Pel que fa al Premi de la Crítica, hi ha hagut unanimitat en destacar els mèrits d'Old Stone. Ip Man 3 s'ha imposat en segon lloc i la laberíntica Chongqing Hot Pot ha desbancat a última hora Office, l'últim film del popular director Johnnie To, que s'estrenava en el gènere musical.

Compartir