Compartir

22-07-2017

Tigressa – Dimsum – Tetsudon

Aquest era un dia molt esperat, amb un programa de 17 hores plenes d’activitats imperdibles.

Hem començat amb la projecció de l’únic film infantil d’animació de la Secció Oficial a Concurs, protagonitzat per Mc Dull, el porquet més famós de Hong Kong.

A les 12h ha engegat l’homenatge a les Kung Fu Girls: sessió doble amb el primer i el darrer film de la gran actriu de cinema d’acció Kara Wai (Kara Hui) i presentació del llibre KUNG FU GIRLS al Casino de Vic.

Els autors del llibre (Domingo LópezJorge Endrino i Toni Benages) han transmès la passió amb la qual han encarat aquest document d’assaig. El Sr. Sam Hui, Deputy Representative de la Hong Kong Economic and Trade Office de Brussel·les, ha recordat que les protagonistes de films d’arts marcials s’inspiren en l’antiguitat i mostren la força femenina, la compassió i la bellesa. Quim Crusellas, Director del Festival Nits, ha fet notar que tot i la intenció de donar protagonisme a les dones, només n’hi havia una entre les 5 persones assegudes a la taula dels ponents.

La sessió de la tarda per fi ens ha presentat d’aprop el dibuixant Yuen Tai-Yung. Un home tímid i misteriós que durant tota la setmana s’ha guanyat el cor del públic i que avui ens ha emocionat en el documental The Posterist. En el discurs de presentació ha confessat que se sent tan ben tractat a Vic que si torna a néixer vol fer-ho a Catalunya. El director del documental Hui See-Wai ha animat el col·loqui posterior i el sorteig d’alguns pòsters originals del mestre Yuen Tai-Yung.

La darrera Nit a la Bassa ens reservava el menú cantonès i una gran sorpresa musical: la Charleen, membre de l’equip del Festival, ha participat al concert del Guillem Roma amb un Quizás, quizás, quizás memorable.

Després d’aplaudir i celebrar tots els cops i trets de la taquillera Shock Wave, hem enfilat de nou cap al Vigatà i hem viscut la Nit Golfa amb el també esperadíssim show del Reji Hoshiro. Que me devuelvan mi dinero!!

 

 

Més fotos a LES NITS EN IMATGES

Compartir