Compartir

16-08-2021

‘Zero to Hero’ triomfa al certamen guanyant el premi del jurat

La programació del FesNits 2021 ha brillat amb llum pròpia i així ho ha reconegut el seu jurat, que ha premiat com a millor pel·lícula Zero to Hero. El film, procedent de Hong Kong i dirigit per Jimmy Wan, és la biografia filmada de So Wa Wai, el primer atleta que va guanyar la medalla d'or paralímpica per Hong Kong, i se centra en la relació amb la seva mare.

Una proposta emotiva i sensible que reivindica la diferència i la capacitat de superació. El jurat va reconèixer amb una menció especial Josee, the Tiger and the Fish, de Kotaru Tamura (col·laborador habitual del gran Mamoru Hosoda), un delicat film d'animació japonès que ajuda a entendre l'esforç, la lluita i les alegries d'una noia discapacitada, a qui la seva imaginació la transporta a un món alternatiu on pot córrer i saltar.

El premi de la crítica, atorgat per la premsa acreditada al festival, va recaure en la japonesa It's a Summer Film, de Soushi Matsumoto, una fantasia juvenil que explica l'aventura de fer cinema entre amics i a l'estiu. Per últim, el públic va premiar Number 1, d'Ong Kuo Sin, una comèdia musical que ha significat la primera incursió del cinema singapurès a la secció oficial del festival i que, amb grans interpretacions, s'endinsa en un club de Drag Queens.

Compartir