Compartir

05-04-2019

Avançament de primers títols de la programació 2019

 

La Secció Oficial del festival inclourà aquest estiu l'esperada pel·lícula tailandesa Homestay (Parkpoom Wongpoom, 2018), nova pel·lícula dels responsables de Bad Genius, que a la darrera edició del Nits es va endur els premis del públic i de la crítica. I de Tailàndia també arribarà un dels títols de culte de l'any, The Pool (Ping Lumpraploeng, 2018), una intriga hitchcockiana rodada en un únic escenari: una piscina sense aigua.

El festival tindrà també molta representació de Xina i Hong Kong, amb l'habitual combinació de blockbusters i pel·lícules independents. Per exemple, destaca una de les cintes d'acció de la temporada, Golden Job (Chin Ka-lok, 2018), que suposa el retorn dels actors de la saga cantonesa Young and Dangerous, ara menys joves però encara més perillosos. Aquest film s’inclou dins la Secció Movistar+ del Festival Nits,

El Japó desembarcarà al Festival Nits amb anime, tokusatsu, acció extrema, erotisme, i alguna comèdia delicada. Volem destacar la programació de Red Blade (Takahiro Ishihara, 2018), escrita pel mestre Sion Sono i amb coreografies d'acció de Tak Sakaguchi. Tot un must-see pels aficionats al cinema més bandarra.

L'índia ens sorprendrà amb Andhadhun (Sriram Raghavan, 2018) una enginyós thriller d'equívocs dirigit per l'autor de Badlapur (projectada a la 13a edició del Festival Nits). Andhadhun ha guanyat 5 premis als Filmfare Awards (els Òscars indis), entre els quals el premi de la crítica, el premi al millor guió i premi al millor actor protagonista.

I de l’Índia al Nepal. El Festival Nits presentarà la producció nepalesa The Man from Katmandú (Pema Dhondup, 2019), que ha comptat amb un equip d’especialistes espanyols, capitanejats per Dani Medina, coreògraf, per exemple, de les escenes d’acció de l’últim Terminator, rodat a les Illes Canàries. Aquesta presentació s’enmarca dins una de les iniciatives del certamen d’aquests darrers anys, la Ruta Marco Polo, dedicada a participar des de la producció i difusió de films occidentals amb components asiàtics fins a la implicació en projectes d’intercanvi amb festivals i estudis asiàtics.

 

Compartir