21-06-2023

SEGON AVANÇAMENT DE LA PROGRAMACIÓ: LA BASSA I MITJANIT

El Festival Nits de cinema oriental de Vic, que tindrà lloc del 18 al 23 de juliol, segueix desgranant la programació de la 20a edició, ara amb els títols que formaran part de les nits a la Bassa dels Hermanos i les sessions de mitjanit al Centre cívic Joan Triadú. L’emplaçament més característic i multitudinari del festival ofereix sopars, exhibicions i projeccions dedicades a diversos països asiàtics. Aquest any s’inaugurarà amb una nit dedicada a la Xina, seguida del Japó, Tailàndia, Corea del Sud i l’Índia, que tancarà el festival amb una sessió en la qual també s’anunciarà el palmarès

Cada nit un viatge. La primera nit del certamen tindrà un clar protagonista: Jackie Chan. El cèlebre actor i coreògraf d’acció, amb una extensíssima filmografia al darrere, encapçala el repartiment de Ride On i també d’A Beauty Carved in Time, el curtmetratge que la precedirà. Al film inaugural, dirigit per Larry Yang i distribuït al país per Cinemaran, Jackie Chan és un artista marcial retirat a qui volen robar el seu cavall i que s’embarca en un viatge per carretera amb la seva filla i el seu xicot. Una pel·lícula d’aventures, acció i comèdia on l’actor xinès demostra que als 70 anys segueix en plena forma. La sessió es completarà amb una sentida declaració d’amor al cinema en forma de curtmetratge. A Beauty Carved in Time, de Yang Zi, explica la història d’un vell aficionat al cinema que lluita amb la seva memòria tot repassant les pel·lícules de (i amb) el seu ídol, Jackie Chan.

La nit de dimecres 19 de juliol estarà dedicada a la cultura japonesa amb la comèdia negra d’acció Baby Assassins, en premiere espanyola, la segona part de la qual també es podrà veure en estrena al festival, i la nit de dijous 20 tindrà Tailàndia com a país protagonista, amb Inhuman Kiss: The Last Breath. La pel·lícula de Paphangkorn Punchantarak, que es veurà en premiere internacional a festivals, hibrida una trama romàntica amb elements de terror, folklore i mitologia tailandesos, tornant als registres d’uns dels grans èxits del Festival Nits, Pee Mak, i uns espectaculars efectes visuals.

El vespre de divendres 21 serà torn de Corea del Sud amb el trepidant thriller Special Delivery, i la darrera nit, dissabte 22, la pel·lícula índia KBKJ (Kisi Ka Bhai Kisi Ki Jaan) omplirà la pantalla de la Bassa amb un vistós compendi de gèneres i coreografies d’acció i dansa al pur estil Bollywood i una història al voltant del germà gran d'una gran família que es nega a casar-se per cuidar dels seus tres germans… fins que s’enamora. La pel·lícula de Farhad Samji és un dels grans títols indis de l’any, produït i protagonitzat per Salman Khan.

Terror japonès, taurons gegants i acció ninja a les sessions de mitjanit. Les nits de divendres i dissabte el Centre cívic Joan Triadú acollirà les sessions de mitjanit del festival, la primera dedicada al terror japonès i la segona al cinema de ninges. El productor japonès Yoshinori Chiba, responsable de films de reconeguts directors com Sion Sono o Takashi Miike, ha escollit el Festival Nits per presentar els primers títols de la seva nova companyia, Yabai-Ze!. Són Devil’s Residents 2, de Kastumi Sasaki, Okamuro San, de Yukito Matsuno, i Ninja vs Shark, de Koichi Sakamoto. Les dues primeres es projectaran la nit de divendres, a partir de mitjanit, i prometen ressuscitar el terror japonès més extrem i underground, mentre que Ninja vs Shark acompanyarà la nova pel·lícula d’un dels cineastes més estimats del FesNits, Yoshihiro Nishimura, amb Samurai Ninja Onimanji. Les dues sessions golfes conformen la programació més noctàmbula del festival.

Compartir