Compartir

20-01-2023

El Festival Nits celebra el Nou any xinès i segueix amb els preparatius de la seva 20a edició

El Festival Nits de cinema oriental de Vic encara una 20a edició que tindrà lloc del 18 al 23 de juliol i de la qual presentarà la imatge i les primeres novetats a premsa i públic el proper 11 de març a l’Espai ETC de la mateixa ciutat.

Abans d’això, arriba la celebració del Nou any xinès. Per donar la benvinguda a l'Any del Conill, aquest dissabte, 21 de gener, al Passeig Lluís Companys de Barcelona, s'han programat diversos espectacles de cultura tradicional xinesa i es podrà visitar la fira cultural i gastronòmica. El Festival Nits se suma a les celebracions amb diverses sessions de cinema molt especials.

En primer lloc, dissabte 28 de gener, dins el programa del Cineclub Fundació Institut Confuci de Barcelona, es projectarà l’obra guanyadora dels premis del públic i de la crítica del 19è Festival Nits: El noi lleó (I Am What I Am), que la distribuïdora Paycom Multimedia, col·laboradora habitual del FesNits, distribuirà al país.

I una setmana després, el 5 de febrer, l’Espai ETC de Vic acollirà una sessió familiar amb la projecció de La bellesa de la vida, cinta d'animació xinesa que ha recorregut festivals de tot el món i que combina diverses autories i tècniques, com l’aquarel·la, tinta o collage. Aquesta sessió, en col·laboració amb el Cineclub Vic, es completarà amb un petit concert de cançons de bressol xineses a càrrec de Charlene Cheng i Jin Jin Chen.

A banda, diumenge 22 de gener al mateix a l’Espai ETC es podrà veure per darrera vegada Secret Superstar. La pel·lícula d'Advait Chandan, cant a la tolerància convertit en un fenomen de públic, ha tingut una gran acollida al Festival Nits i el Cineclub Vic al llarg de les 5 sessions en què s’ha programat.

Compartir